Accessoarer i färg fortsätter när vi tar en titt på damklockan och dess historia och går tillbaka i tiden. Klockor är speciella och idag har nästan varje kvinna en. Diskreta, stilrena, färgglada eller sexiga – det finns en armklocka där ute för alla. Markera din outfit eller kör på en liten färgdetalj i din klocka – oavsett så blir din dag lite “snyggare”.

Arm Klockor för Kvinnor – Hur Uppstod dem?

Sedan 1800-talet har damklockan pyntat kvinnans hand och varit en del av populära accessoarer. En klocka i färg är något som känns feminint och ger på något sätt extra självförtroende. Det är den där detaljen som du har iställer för armbandet – eller som en kombination.

En klocka i färg behöver inte alltid sticka ut enormt mycket. Det räcker med detaljer av svag färg för att göra en stor skillnad. En liten färgdetalj kan vara precis det som gör din outfit complett. Och när du känner för kläder i enkla färger – så som vitt eller svart – kan du istället använda en klocka som syns mer.

Två klockor med färg är därför aldrig fel att ha hemma. En som hjälper dig att sticka ut och en annan som är snygg och diskret med små touches av färg i dina favorit nyanser.

Historien Bakom Damklockan

Historien bakom damklockan

När arm klockor började att tillverkas var det endast för kvinnor och männen hade istället klockor som de hade i fickorna – så kallade fick klockor. Du vet när du tänker på den där stiliga mannen med en hatt och kostym, med putsade skor som tog upp sin klocka ur fickan? Det är något som vi ser mest i filmer idag men det skadar inte att gå tillbaka i tiden och visualisera hur det var då.

Det tog tid innan både män och kvinnor började att bära arm klockor och idag är klockor accessoarer som de flesta av oss har hemma. Den första personen som tog fram arm klockan och gjorde den populär för kvinnor var Abraham-Louis Breguet.

Arm klockan gjorde alltså först av en man. Abraham-Louis Breguet tillverkade den första klockan som skulle pryda Drottningen av Neapels arm. Detta var året 1810 och inte förrän 60 år senare tillverkades den andra arm klockan för kvinnor av Patek Philippe.

Patek Phillippe är känd för sina arm klockor som han först tillverkade för Drottning Elizabeth och Drottning Marie Antoinette. Det är inte helt dumt att ha det till sin ära. Och voilá – damklockan började på sin väg till kändisskap.

Första Armklockan För Män – En Ny Era

Det tog cirka 100-200 år innan män slutade att se på klockorna som accessoarer för endast kvinnor. Mellan år 1899-1902 – under Boerkriget i Afrika – var det för varmt för männen att ha klockorna i sina fickor. Det var då de första fick klockorna började att bäras runt armen istället av soldater.

Den berömda Louis Cartier tillverkade sedan den första armklockan för män år 1904. Något som han gjorde för sin vän men som senare kom till att revolutionera världen. Idag är det inte många som inte känner till Cartier.

Idag är klockor för damer något av det mest populära och köpta bland accessoarer – särskilt online. Bland så många stilar och modeller finns det något för kvinnor med alla sorters personligheter.

Så oavsett om du vill ha lyx, en enklare stil eller en vardags komplettering till din outfit finns det något där ute för dig!

Nyfiken på Solglasögonens historia och hur solglasögon i färg kan sätt amer färg på din dag? Kika i så fall på denna artikeln ?