Solglasögon tillhör accessoarer som säljs helvilt och det är inte så konstigt. Rätt shades sätter karaktär på din vardag och framhäver din personlighet. Alla accessoarer är personliga och även med solglasägon väljer vi de som går bäst ihop med inte bara våra kläder men även den personen vi är.

Accessoarer Som Finns i Varje Kvinnas Väska – Solglasögon

Okej, så sommar eller vinter – solglasögon vet du aldrig när du kommer behöva. Och det är ofta du behöver dem. I Sverige vet du aldrig riktigt vad dagen har att bjuda på. Alla årstider under en och samma dag är inte helt omöjligt ju.

Sen är sanningen den att alla dagar inte känns samma. En dag du kanske känner dig mysig och mer “low-key” medan du känner dig mer äventyrlig nästa dag och vågar ta för dig mer. En annan dag kanske du vill vara mer kreativ.

Det är mycket som spelar in när det kommer till humör och dagar och din personlighet kommer i flera olika färger. Det är det bästa med mode – att du kan ta fram den del av din personlighet som passar dig just i den stunden.

Damklockan

Solglasögonen Går Tillbaka Till 1100-Talet

Redan på 1100-talet kom den första idén om solglasögon till. Nä, det är inte dina vanliga solglasögon som du ser idag men de skyddade fortfarande någorlunda mot solen. Det var dock utan UV-skydd och inte alla hade råd med dem.

Solglasögon tillverkades i Kina och var endast för de rika på den tiden. En annan intressant fakta är att solglasögonen i Kina inte bara var till för gömma ögonen för den starka solen utan även för att dölja känslor. Detta var mest till för de som jobbade i domstol. Domare, till exempel, ville visa sina känslor när de diskuterade olika fall och tog domstolsbeslut.

Från Kina reste solglasögonen vidare till Italien i början på 1400-talet. På 1700-talet började det att experimenteras mer med de olika linserna och mörkare glas för mer skydd.

De solglasögon du ser idag i den moderna världen kom till på 1900-talet i inget mindre än Hollywood. Kändisar började att använda solglasögon som accessoarer för att skydda ögonen mot starkt studioljus.

Och voilá – här är de idag.

Idag finns det snygga solglasögon i färg som de flesta har råd med. Det enda som är viktigt att kolla på är att de skyddar mot solens UV-strålning. Det är viktigt att hålla ögonen skyddade särskilt för att huden är så tunn och känslig kring ögonen. Dessutom slipper du kisa och rynka på pannan lika mycket – inget fel med spår av ålder men det behöver inte komma i förtid när det går att undvika 🙂