När du har fixat den perfekt sminkningen med den felfria huden vill du ju gärna att den håller hela dagen. Genom att använda ett riktigt bra puder så kommer du garanterat att lyckas med det. En vacker matt hy eller mer glänsande hy kan du få med det bästa pudret! Jag ger här nedan några tips på underbara puder du borde testa! 

Matt finish eller lyster

Att välja det bästa puder är verkligen inte en lätt sak. Det finns ju så många olika ute på marknaden. Så det första som jag rekommenderar att du funderar på är om du föredrar en matt finish på din sminkningen eller en med mer lyster. På så sätt blir det lite enklare att skala ner alternativen. Även om det kan tyckas vara en tråkig produkt så är det en av dem viktigaste. Det håller sminket på plats hela dagen! 

Jag själv är mycket för en naturlig look men jag gillar en matt finish. Inte så att det ser kakigt ut men bara så att jag slipper den där skinande känslan! Jag kommer därför rekommendera tre olika puder med matt finish som jag jag tycker om.  

Bästa pudret för en matt finish 

Bästa pudret flr en matt finish

Dyrast vinner ju såklart inte alltid men de bästa pudret som jag har testat ligger i den dyrare prisklassen. Jag har tre favoriter som jag återkommer till gång på gång. Dock är det svårt att säga vilken av dem jag gillar bäst. Så det är ingen rangordning på alternativen här nedanför. 

Det första pudret jag kan rekommendera för en matt finish är Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent. Ett löst puder som ger en fin matt finish och en silkeslen känsla på huden. Ett puder som är mycket lätt att arbeta in i huden och det håller verkligen hela dagen. Pudret hjälper även till att minska fina linjer och ojämnheter. Med andra ord bästa pudret att använda hela dagen. 

Ett annat puder som jag verkligen älskar är Chanel Universelle Poudre Libre. Även detta är ett löst puder som ger en matt finish. Men det bästa med det här är att det är väldigt lätt och tynger inte alls ner huden utan lämnar den med en naturlig look. Du kommer också märka att det här pudret jämnar ut huden men låter den andas. 

Det tredje pudret är bareMinerals Mineral Veil Finishing Powder. Med det här pudret får du en extra boost av mineraler och det innehåller även majsstärkelse. Ultralätt formula som minskar porerna. Men det bästa här är nog ändå att det också håller hela dagen!  

Här kan du hitta mer information om bareMinerals produkter och det bästa pudret! 

Löspuder är det bästa pudret

Nu råkade det bli så att alla mina favoriter är lösa puder och det finns förmodligen en förklaring till detta. Jag tycker att det är mycket lättare att få till det naturliga resultat jag gillar med ett löst puder. Det är enklare att dosera och därför kan jag undvika att jag ser alldeles för sminkad ut!

Det bästa pudret för var och en är ju en smaksak men jag rekommenderar ändå att du ger löspuder en chans om du inte redan gjort det. Det ger det perfekta resultat varje dag.

Vill du ha tips på en perfekt foundation att matcha det bästa pudret med så kika in här.