Chefchaouen.

Marocko är ett väldigt färgstarkt land men det finns ett ställe som har lite extra mycket färg – Chefchaouen! Den blå staden är ett härligt sätt att se något väldigt annorlunda på din resa till Marocko.

Den blå staden ligger vid foten av Rifbergen och charmar alla besöker, inklusive mig! Det är något väldigt unikt och vackert över den. Skriv definitivt upp den här staden på din lista över resmål.

Blått en symbol för himlen 

Chefchaouen sägs ha fått sin blåa färg under 1930-talet då judiska flyktingar målade staden i blått för att symbolisera himlen. Men historien om blått sträcker sig ända tillbaka till 1400-talet när judarna levde sida vid sida med morisker och marockaner. Det var då en symbol för fred och säkerhet. 

Det finns såklart också andra sägner om varför staden är målad blå. Några säger att det är för att hålla myggor bort och andra säger att det är för att representera havet. 

Vad anledningen än är så är det hur som helst en väldigt häftig plats att se!

Om du vill besöka en annan färgrik destination än Chefchaouen så kika in här för inspiration.

Chefchaouen är den blå staden i de Marockanska bergen som du inte får missa. Vackra gränder, god mat, vänliga människor och massor av ställen att fota. Det blå symboliserar himlen och havet enligt sägnen men sägs också vara målat för att hålla borta mygg.

Bästa utsiktsplatsen I Chefchaouen

När du är i den blå staden ska du inte missa att besöka Kasbah Museum, inte nog med att du kommer lära dig mer om Marocko och historien om Chefchaouen så har du även en underbart utsikt över staden härifrån. Det ger en perfekt överblick över hur stor del av staden som faktiskt är blå. 

Upplev ett äkta hamam

Ingen vistelse i Marocko är fulländad utan att besöka ett hamam, och det gäller även för Chefchaouen. 

Det är en speciell känsla att bli hårt skrubbad av en främling – över exakt hela kroppen. De skrubbar så hårt att det faktiskt gör ont men jag kan garantera att kroppen blir väldigt len och mjuk. 

Det här är verkligen det bästa sättet att bli helt avslappnad på och att värma sig på. Eftersom Chefchaouen ligger upp i bergen kan det bli ganska kyligt där på kvällar och nätter.

Chefchaouen är det perfekta stället för foton

Om du gillar att fota så kommer du att älska Chefchaouen. Det finns något unikt och vackert att fota i varje hörn av varje gata. Jag tycker att det är något magiskt över hela stället som bara måste upplevas. 

Självklart är det ju fullt av turister i den blåa staden, det här kan ju knappast upplevas på andra ställen. Men enligt mig så är det verkligen värt att åka hit även om du ser mycket andra turister. 


Det finns ändå plats för alla och det är inte värt att missa den vackra staden bara för att du kanske stöter på andra som tar kort precis som du! 

Perfekt klimat för att njuta av den färgglada staden

Se till att du tar med dig varma kläder när du ska besöka Chefchaouen. Eftersom det är en bergstad blir det som sagt kyligt här på kvällar och nätter även fast det ligger i Afrika. Men det är även det som gör det till ett bra ställe att åka till året om, det blir liksom aldrig för varmt. 
Det perfekta klimatet året om, vänliga människor, god mat och underbara vyer gör verkligen Chefchaouen till en riktig pärla som du inte ska missa!