Marbella är ett mecka för hälsa och bra mat. Det är ett av mina favoritresmål, utan tvekan. Här finns det vackra blåa Medelhavet och strandpromenaden är full med palmer. Om du också älskar ekologiska produkter och testa ny god mat så är det ett ställe du inte får missa! Ekologiska kaféer är det ingen brist på i Marbella. 

Stort utbud av ekologiska kaféer 

I Marbella finns det många valmöjligheter om du vill äta hälsosam och ekologisk mat. Jag har testat massor av ställen under de gånger jag har varit där och har därför hittat några favoriter. De flesta ligger runt området Golden Mile och Puerto Banus men det finns såklart fler ställen än de jag nämner här nedan. 

Rachels Eco Love 

Här är min favorit av alla ställen: Rachel’s Eco Love. Cafét ligger lite gömt på hotellet Puente Romano mellan Marbella stad och Puerto Banus. Det här får du verkligen inte missa! Direkt vid en pool med inredning i turkos och inslag av flamingos. Lugnet och den goda maten här gör det till det ideala stället att äta en smarrig brunch på. De har ett stort utbud av juicer och bowls men även andra hälsosamma alternativ. Prova deras bananbröd, det är gudomligt tillsammans med en kopp kaffe till! 

Kolla in deras hemsida här, du kommer att vilja prova allt på deras meny! 

Ekologiska kaféer i Marbella mina bästa tips för att äta hälsosam mat. Stort utbud av bra restauranger du inte får missa.

Ekologiska kaféer – Celicioso

Nästa ställe på min lista ligger också vid Puente Romano; Celicioso. Här är allt som de serverar glutenfritt! Alltså kan hela familjen njuta av deras mat! De har underbara cupcakes som är gjorda med lite hälsosammare ingredienser. Äter du veganskt så kommer du också hitta många alternativ här! Ekologiska kaféer i Marbella

Rosas Café

Rosas Café i Puerto Banus så kan njuta av mycket god ekologisk mat, tårtor och kakor. Det roliga här är att de också har en “säsongens kaffe” som ändras. Det här är förmodligen det mes instagramvänliga cafét i Marbella! De har en vägg full av rosor som är supervacker! Ett av de ekologiska kaféer jag rekommenderar mest!

Manuka

Med sina två restauranger gör Manuka det enkelt att njuta av deras underbara mat. Här är det ekologiskt och veganskt som gäller. Deras brownie med apelsin gjord på svarta bönor och serverad med kokosgrädde är gudomligt god! Dela den gärna med en vän för den är riktigt stor! Du hittar dem på strandpromenaden i Marbella och vid köpcentret La Cañada.  

Organic Market and Food 

Ett till alternativ på ekologiska kaféer som ligger på Golden Mile. Här kan du inte bara äta god ekologisk mat utan du kan även köpa med dig produkter du gillar hem. De har en lite affär inne på kaféet. Testa deras avokadoburgare! Så hälsosam och så god! Det är min favorit på deras meny. Jag brukar också komma hit för en iskaffe på varma dagar! 

Många tror att ekologiskt eller veganst betyder tråkig mat utan smaker men det kan inte vara längre från sanningen! Allt handlar om hur det är tillagat och ingredienserna. Jag tycker verkligen att de lyckas bra med detta i Marbella. Det är underbart att det finns så många olika ställen där kvaliteten är på topp! Prova dessa ekologiska kaféer nästa gång du är i Marbella !

Vill du har inspiration på färgrik mat så kika in här!