En sommardag i färg är sen mycket bättre än bara en vanlig wellness dag. I den här artikeln får du tips på vad du kan äta och dricka samt ett extra tips på härliga och hälsosamma sommar aktiviteter. Ha en underbar sommardag samtidigt som du tar hand om ditt välmående och så klart – spenderar en dag i färg.

En Sommardag i Färg Börjar Med En Färgglad Smoothie!

Okej, så smoothien som du ser på bilden ovanför är en härlig start på din sommardag i färg. Jordgubbar blandade med ren kokosmjölk eller mandelmjälj, blandat med nytiga, krossade nötter för lite extra fett är en perfekt start på din wellness sommardag. Det är bra att börja din dag med extra fett och mindre kolhydrater för att hålla din energi uppe. Jordgubbar ger dig dessutom en “happiness boost” som du kan läsa mer om här.

Du kan även blanda i kiwi, grönkål eller banan. Eftersom du kör naturligt så kan det vara trevligt med en söt touch på din smoothie.

Vidare Till En Härlig Promenad

När du har ätit din smoothie och är mätt i magen och redo att starta din dag är det dags för en promenad. En sommardag i färg handlar inte bara om maten eller vad du dricker utan även om din omgivning.

För att få till den här riktiga wellness dagen krävs lite aktivitet och en morgonpromenad ger dig lugn och öppnar dina sinnen. Ta gärna en promenad i naturen för att få med de där extra färgerna.

Om du istället vill vara mer aktiv kan du ta en powerwalk för att få upp pulsen lite. Men annars kommer det mer aktivitet under dagen så ingen stress. Börja lugnt kan vara en bra idé idag. Har du en busy vardag kan du ta dig den här tiden under helgen. Du kan även korta ner den till en halvdag och skippa en aktivitet.

Lunch / Snacks Med Härliga Färger

Sommardasg i färg - lunch

Nyttiga bowls – så som Acai Bowl – har blivit en hit de senaste åren. Det finns så många goda och nyttiga bowls att välja mellan. Efter din promenad i naturen, sätt dig på ditt favoritställe eller på din balkong och njut av nyttig mat som fortsätter att ge dig energi.

För inspiration kan du gå in och kika på Instagram och söka på till exempel “Acai Bowl + din stad”. Tack och lov för Instagram med bilder och riktiga omdömen. Är du ute och reser kan du också använda dig av Instagram eller gå in på Tripadvisor.

Ta Cykeln och Få Igång Pulsen på Din Sommardag i Färg

Nästa är en cykeltur. Det kräver viss väder för det här men vi tänker oss nu att det är en solig dag. Är det en regnig dag kan du istället spendera dagen inomjus, göra din egna färgglada mat och köra lite träning hemma. Du kan också skippa över denna aktivitet och ha en lugn stund i hemmet om det är dåligt väder – det kommer en aktivitet inomhus i slutet av dagen.

Idag finns cyklar att hyra nästan överallt så du behöver inte heller tänka på att ha din egen cykel.

En Färgrik Sommarmiddag och Dans

Nu när det är eftermiddag känner du dig antagligen fortfarande pigg på mer. Även om du inte är van vid en heldag som den här – tänk på att du kommer att sova som en bebis inatt och drömma väldigt sött också!

Laga din egen mat hemma med nyttig protein och lite kolhydrater – undvik helst långsamma kolhydrater – eller besök en sommar restaurang ute i naturen eller smått avskilt från stadspuls. Njut av din mat i lugn och ro innan du ska vidare till din sista aktivitet din sista aktivitet för din sommardag i färg.

Ta en liten paus efter maten – minst 2-3 timmar beroende på hur mycket du har ätit – och låt maten smälta. Ta en liten promenad eller vila en stund precis där du är.

Avsluta dagen med ett zumba pass på gymmet eller ett danspass ute- yaay! På sommaren hålls det ofta aktiviter utomhus och att avsluta din wellness dag med dans ger din själ glädje. Du kan behöva boka i förväg men ibland går det att vara spontan här också 🙂

Så nu när du har spenderat en sommardag i färg – hur fick det dig att må?