Tankarna går direkt till London när man hör England och det är ju såklart inte så konstigt! Men jag tycker faktiskt att när du ska tänka steget längre nästa gång du funderar på en resa dit. Det finns så mycket mer att upptäcka i det underbara landet! Färgglada Leicester i regionen East Midlands är en stad som du inte får missa! Här får du uppleva många olika kulturer på ett och samma ställe. 

Mitten av Englad med massor att se och göra

Kort sagt så ligger färgglada Leicester i mitten av England. Det är superenkelt att ta sig hit. Antingen flyg till London och sedan tåg i 1,5h eller flyg till Birmingham och en ännu kortare tågresa. 

Den historieintresserad kommer att älska Leicester – kungen Richard III hittades begravd här och ett helt museum finns tillägnat honom.

Gillar du, som jag, mat så är det också ett perfekt resmål. Det finns massor av pubar med underbara brittiska delikatesser men det är just den internationella matscenen som är mest intressant här.  

Något annat som Leicester kan stoltsera med är deras fotbollslag Leicester City FC som spelar i Premier League. Stämningen under en hemmamatchdag är svår att slå och något att uppleva!

Om du någon gång har sett filmen Robin Hood så har du hört talas om Sherwood Skogen. Den finns inte bara på film utan är verklig och ligger bara en timme bort från Leicester! Naturälskaren har också något att uppleva i färgglada Leicester!

Färgglada Leicester och dess befolkning 

Anledning till att jag gillar att kalla Leicester färgglatt beror inte på att husen där är målade i olika färger utan på invånarna i denna härliga stad. En mix av kulturer och människor från hela världen hittar du här. Men först och främst är det indier och polacker som har störst fäste. 

Det är utan tvekan indierna som har satt störst prägel på staden och det är precis det som jag älskar med färgglada Leicester. 

Leicester erbjuder flest indiska restauranger per invånare än något annat ställe utanför Indien. 

Och vilken underbar mat! Alla som är frälsta i indiskt mat kommer att vara i himlen här. Varje restaurang du besöker erbjuder autentisk indisk mat och smaker som exploderar i munnen. Om du fortfarande har plats kvar efter all mat och behöver inspiration till en efferrätt så kika in på mitt recept på lemon curd glass!

Feast India i färgglada Leicester 

Färgglada Leicester indisk mat

Om jag bara får rekommendera en enda restaurang så är det utan tvekan Feast India! Här kan du smaka på rätter från Indiens alla hörn, maten erbjuds i buffetstil och de har sex olika öppna kök där maten tillagas. Du kan alltså se när maten lagas! Den här restaurangen är något utöver det vanliga och alla ingredienser är superfräscha. Och precis som allt när det gäller indier så är servicen i världsklass! Missa absolut inte den här pärlan

Shimla Pinks

I färgglada Leicester finns såklart många andra restauranger och jag vill tipsa om är Shimla Pinks. Underbar service och maten lagas även här i ett öppet kök! De serverar rätter som är typiska för Delhi området och jag rekommenderar att prova någon av deras Tandoori rätter! Min favorit av dem är Arjwani King Prawns. De är alltid helt perfekt tillagade i deras tandooriugn och har en gudomlig smak. 

För att sammanfatta så kommer den som älskar smakrik mat absolut inte att bli besviken här. Men det finns verkligen något för alla i färgglada Leicester. Upptäck den sprudlande staden du också!