“Det är dags att avsluta relationen med Fast Shopping” säger Michael Ginnerskov Jensen. “Den är inte hälsosam helt enkelt”. Och jag håller med helt och hållet. Det är dags att vi tar ansvar för hur vi shoppar och var vi shoppar. Jag kan säga att jag är kräsen, och jag vet att mina vänner också är det, när det kommer till shopping. Att välja rätt företag idag är viktigt men ofta också svårt. Så när jag hör de här orden känns det bra inombords.

Shoppa online är enkelt men att shoppa hos ett företag som har bra värderingar är snäppet svårare. Därför blir jag glad – och stolt – när jag ser att det finns personer som faktiskt bryr sig.

Hitta Rätt i Shopping Jungeln

Jag vet att det här med “Fast Shopping” är något som jag och mina vänner tänker mycket på. Därför vet jag också att det är något som du antagligen också funderat på. Alltfler personer idag tycker att det är viktigt att veta var produkterna kommer ifrån och hur de faktiskt tillverkas.

Jag vet inte hur ni känner men jag blir smått misstänksam när jag går in i en butik och inte vet var produkterna tillverkas. Det hände mig faktsikt bara häromdan när jag skulle shoppa smycken.

Tillit och Trygghet

Jag gick in i en butik och frågade var deras smycken kom ifrån. De såg handgjorda ut och var superfina! Men när jag frågade så fick jag svaret att det är ägaren som beställer in och det fanns en aning motstånd i svaret.

Det här gjorde mig såklart misstänksam och jag litar inte riktigt på företag som inte kan vara transparenta med sina varor eller tjänster. Däremot så såg jag en annan butik där stämningen var helt annorlunda och ägaren var väldigt öppen med var deras smycken kom ifrån.

Jag vill känna mig trygg när jag shoppar. Det är något som Michael Ginnerskov Jensen satsar på. Det handlar om mig och dig och om de som vill shoppa mer hållbart. Det handlar om att skapa positiva förändringar inom modeindustrin.

“Var kommer mina kläder ifrån och vem är det som tillverkar dem?” Det är frågor som blir alltmer viktiga. I Sverige har vi blivit väldigt duktiga på att värna bättre om miljön och vi är måna om vår hälsa. Det är dock inte bara Sverige utan även andra länder som måste ta sitt ansvar.

Tillsammans åstadkommer vi mycket mer.

Michael Ginnerskov Jensen Vill Stoppa Fast Shopping

Michael Ginnerskov Jensen Vill Stoppa Fast Shopping

Michael Ginnerskov Jensen vet att det är dags för en förändring och att det samtidigt är en lång väg att gå.

“Men vi har kommit en bra bit på vägen. Ju fler företag som kan omfamna idén att få bort fast shopping desto snabbare kommer vi dit.”

Fast shopping är lätt att känna igen om du vet vad du letar efter. Det är ofta när du ser kläder som det finns hundratals varianter av. Det är butikerna som har nästan för mycket att välja mellan. Detta är ett perfekt tillfälle att ta reda på mer om företaget.

Detta är ett perfekt tillfälle att ta reda på mer om företaget.

De butiker som har ett mindre utbud – och som ofta är lite dyrare – är de som med stor sannolikhet har mer hållbara kläder och produkter. Det borde dock vara möjligt för alla att kunna shoppa kvalité och shoppa mer miljövänligt. Därför har Michael Ginnerskov Jensen även satsat på att leverera märkesvaror till ett mycket lägre pris till sina kunder.

Det betyder självklart inte att alla butiker med få produkter och varianter av plagg satsar på miljön. Och det är där de viktiga frågorna kommer tillbaka: “var kommer produkterna ifrån?” och “vem tillverkar dem?”

Hur Du Känner Igen Fast Shopping

Förutom plagg i hundratals eller tusentals varianter och storlekar finns det andra sätt att känna igen fast shopping på. Något som du kan leta efter är till exempel om du ser något på catwalken eller som en kändis har på sig och som plötsligt finns i butikerna.

När det kommer till fast fashion kommer nytt mode som ses som populärt snabbt ut i butikerna. Ett annat sätt är att ta reda på var kläderna görs. Hur är villkoren för de som arbetar och vilket land tillverkas produkterna i?

Sist men inte minst känner du igen massproduktion på kvalitén. Du kan ofta känna och se på plagget om det är snabbtillverkat och om kvalitén inte håller. Har du redan köpt ett klädesplagg märker du att det slits snabbt efter att du tvättat det.

Shoppa Mer Hållbart

Det går att shoppa och vara miljövänlig samtidigt. Precis som Michael Ginnerskov Jensen säger är det varken hälsosamt eller snällt mot miljön. Dessutom är hans koncept för Honest Kiss att vi också ska hjälpa våra medmännniskor. Därav donationsprogrammet.

Donationsprogrammet innebär att medlemmar kan ge bort saker de inte behöver eller vill ha längre, såsom kläder och skor, till välgörenhet. Du får tillbaka pengarna som du spenderat och kan shoppa för samma summa. Du ger något till välgörenhet samtidigt som du sparar pengar.

Den andra aspekten handlar om människors trygghet och hälsa. Fast fashion innebär att materialet som kläder tillverkas av är billigt och fullt med skadliga kemikalier. Det är inte bara du och jag som påverkas av dessa plaggen dock utan även de som sitter i fabriker.

Dag ut och dag in utsätts dessa personer för farliga kemikalier som gör deras hälsa sämre och sämre. Det finns ett bättre sätt att shoppa på. Ett tips är att shoppa så lokalt du kan eller välja märken som har ett bra rykte.

Michael Ginnerskov Jensens Vision

Hållbart mode med Michael Ginnerskov Jensen

Michael Ginnerskov Jensen vill få bort fast shopping och bryta relationen vi har till den en gång för alla. Visionen är att alla ska kunna shoppa hållbart till ett bra pris. Med hjälp av donationsprogrammet och genom att endast ta in produkter av kvalité har en del av den visionen redan blivit verklighet.

För att alla ska kunna ha råd med shopping som håller hög standard och är skonsam mot miljön krävs det ansvar från både företagare och konsumenter. Ju mer jag och du kan ställa viktiga frågor och öka kraven på modeföretag, desto närmare kommer vi en värld där fast shopping inte finns.