Nu när vi börjar gå från sommar till höst så behöver vi tänka lite extra på vår hudvård. Från sommar och värme till höst och kyla. Och precis som naturen ändrar färg så behöver du också ändra dina rutiner. Läs vidare och få tips på hur du uppdaterar din hudvård från sommar till höst!

Obalans i övergången 

De flesta upplever att huden blir lite i obalans när säsongerna ändras och det är fullt normalt. Temperaturerna kan skifta och ofta väldigt fort så det påverkar hur din hud beter sig. Det är just därför som det är viktigt att de produkter som du använder är anpassade för dessa förändringar.  

Hudvård från sommar till höst – fokus på fukt

Hösten innebär kyligare och torrare luft så därför blir det extra viktigt att fokusera på fukt i din hudvårdsrutin. Om du som många andra upplever att din hy känns fetare och blankare på hösten så är det ännu mer viktigt att du återfuktar ordentligt. 

Ansiktet kan producera mer fett för att motstå den torra luften, regn och kyla och det medför att du kan ha denna känsla. För att undvika detta så rekommenderar jag att du använder ett serum med återfuktande egenskaper samt en kräm som också är återfuktande och ger näring. Din hud kommer att stråla och den obekväma känslan kommer att vara borta! 

Uppdatera dina produkter

När du är igång med att uppdatera din hudvård från sommar till höst så passa även på att gå igenom produkterna som du har stående. Gör dig av med de som har passerat bäst före datum, deras egenskaper är inte längre desamma. Att använda gamla produkter kan ha motsatt effekt mot vad du egentligen önskar. Passa även på att göra dig av med de som du inte använder. Alla har vi ju köpt hudvård som vi i slutändan inte är helt övertygade om och de blir bara stående och tar upp plats. Ut med det gamla och in med det nya! 

Rengöring 

Ett tips till dig som har en tendens att ha riktigt torr hy på hösten och vintern är att undvika rengöringar som används med vatten. För dig är det bättre att använda tex ett micellärvatten eller en olja som inte torkar ut huden lika mycket. Du kommer utan tvekan att märka att huden är mycket mer nöjd! 

När du uppdaterar din hudvård från sommar till höst kan det vara bra med lite extra info så klicka in här om du vill läsa ännu mer

Hudvård rengöring

Hudvård från sommar till höst – den nya rutinen 

Som tidigare nämnt är det superviktigt med just återfuktning men också rengöring. Jag rekommenderar att du använder en peeling 1-2 gånger per vecka för att rensa huden från döda hudceller och ge den nytt liv. 

Efter peeling är det också väldigt bra om du använder en fuktmask. När den appliceras direkt efter peeling kan den bättre tränga in i huden och göra stor nytta! Som sagt är detta något att göra ca 2 gånger i veckan för att ge huden en extra boost när du ändrar din hudvård från sommar till höst. 

Ett återfuktande serum kommer att vara din bästa vän och se till att du hittar en som du verkligen älskar! Det är en produkt ingen ska vara utan. Applicera alltid ditt serum innan dag eller nattkrämen. 

Dag och nattkräm applicerar du efter serumet och är du verkligen jätte torr så är det helt okej att använda din nattkräm även på dagen. En nattkräm har oftast ännu mer näring och kan hjälpa huden en bit på traven. 

Jag rekommenderar att du läser mer om serum och vilken bra effekt det också kan ha på åldrandet av huden här!

Hoppas dessa tips hjälper och att du nu enklare kan ändra din hudvård från sommar till höst!