Många tycker att löpning bara är jobbigt och det är svårt att komma igång med det. Jag tycker själv att löpning är underbart men har inte alltid gjort det. Jag tänkte därför dela med mig av mina tips på hur man kan komma igång med löpning! När du väl är igång så är det en underbar känsla, världen får en helt annan färg och du känner dig fri! 

Ta steget och kom igång

Det jobbigaste är ju alltid att börja och det gäller ju för vad du än tar dig an. Alltså inte enbart för löpning. Men det viktigaste är utan tvekan att ta det lugnt till att börja med och inte ta i för mycket så att det känns jobbigt. Många gånger är det det som man gör fel! Jag har gjort det felet tidigare och då är det svårt att hitta motivationen till att fortsätta.

Såklart måste du vara förberedd på att de första veckorna är jobbiga, men man kan göra det lite enklare genom att planera. Bestäm tid och plats för löpningen. Lägger du in det i ditt schema tillsammans med allt annat du planerar in så är det större chans att du lyckas ta dig ut på ett pass! Då är halva redan vunnet!

Ett annat bra sätt att se till att komma igång med löpning är genom att göra det tillsammans med en vän. Det blir mycket svårare att hitta en ursäkt om du vet att någon annan väntar på dig! Sen kommer ni att kunna motivera varandra när det känns tufft! 

Dessutom är det viktigt att du är konsekvent! Genom att skapa en rutin så är du redan automatiskt inställd på att löppasset kommer och det känns genast mycket lättare att ta sig an. 

Lite mer tips för att komma igång med löpning hittar du här: https://runnersworld.se/rw-s-nyborjarguide-del-1-kom/.  

Att komma igång med löpning kan vara jobbigt och svårt. När du väl kommit igång så är det en underbar känsla, världen får en helt annan färg och du känner sig fri.

Varför det är bra att komma igång med löpning

För mig är en annan motiverande faktor att utrustningen som behövs är minimal. Det räcker med ett par bra skor och träningskläder och du är redo! Det här gör också löpning till ett av de bästa alternativen när du ska resa. Utrustningen tar inte upp någon plats i väskan! 

När du väl har kommit in i det hela och har börjat njuta av löpturerna så kommer du inse att det också är ett av de bästa sätten att upptäcka nya platser på! Tänk dig själv en morgonrunda i soluppgången på gatorna i en grekiska lantby! Du kommer garanteras se saker du annars missar!  

Förutom dessa två saker så kommer löpningen hjälpa dig att bygga mer definierade muskler och din rörlighet blir också bättre. Konditionen kommer att förbättras snabbt och alla dessa saker är så viktiga för ett långt och hälsosamt liv. Kika in på min artikel om färgrik mat som också är hälsosam.

Att komma igång med löpning kan också ha en positiv effekt på vikten eftersom du hela tiden använder dina muskler och kroppsstyrka. Men om fokus ligger på just viktnedgång kan det vara värt att kombiner löpning med styrketräning för det bästa resultatet! 

Jag hoppas detta ger dig inspirationen att komma igång med löpning. Kom ihåg att det alltid är tuffast i början, men blir lättare redan efter ett par veckor. Så håll ut och ge inte upp!