L’Occitane är inte ett nytt märke för mig men ett av de som jag alltid återkommer till och inte kan få nog av. De har allt som du kan tänkas behöva till både kroppen och ansiktet. Alla produkter är inspirerade av den underbara naturen och lavendelfälten i den franska regionen Provence.

Produkterna är skapade med kärlek och de bästa ingredienserna från franska gårdar. Det märks så tydligt på kvaliteten att de har valts ut med omsorg. 

Mandeldoft från L’Occitane

Min största favorit från L’Occitane är deras hudvårdsserie som innehåller sötmandel. Duscholjan med mandel är himmelsk. Och utan tvekan den bästa duschprodukten som jag någonsin har använt! Den passar extra bra under vintertid då den återfuktar mina ben som ofta blir snustorra då. 

Så fort oljan kommer i kontakt så förvandlas den till ett mjukt löddrande gel och det är underbart att tvåla in sig. Den är också perfekt att använda istället för raklödder vid rakning – mitt lilla tips till dig! 

Vill du återfukta ordentligt så använd torroljan från L’Occitane i samma serie efter duschen, din hud kommer att vara så tacksam. Att hela serien doftar underbart av sötmandel gör den bara ännu bättre, jag älskar verkligen doften! 

Skönhet i färg kan du också få genom andra märken än L’Occitane.

Shampoo med extra vård

Mitt hår är tunt skandinaviskt och jag behöver tvätta det lite oftare än jag skulle önska. Jag provade för inte alltför länge sedan schampot Purifying Freshness från L’Occitane och sedan dess kan jag faktiskt låta det gå en extra dag utan att jag har en obekväm känsla av fet hårbotten! Det här är stort, det har nämligen aldrig hänt tidigare.

Det här schampot vårdar hårbotten samtidigt som det rengör ordentligt och är full av eteriska oljor som pepparmint och lavendel. Självklart är det också fritt från parabener och det är superviktigt för mig. Jag vill ha ett så naturligt schampo som möjligt men ett som verkligen fungerar på min hårtyp. Jag tror jag har hittat det. 

Handvård från L’Occitane

Om det finns en typ av produkt som L’Occitane gör lite extra bra så är det handkrämer! Jag älskar att de finns tillgängliga i alla möjliga dofter. Sen gillar jag också att det inte spelar någon roll vilken av dem du väljer, alla är lika bra för dina händer. 

Om du har drömt om de finaste och mjukaste händerna så behöver du inte leta efter de rätta produkterna längre. L’Occitane har dem. Jag insisterar verkligen på att du provar dem, det är verkligen inte som andra handkrämer. 

Deras handtvålar är också något som jag rekommenderar att du provar på. De doftar allihop underbart och har återfuktande egenskaper. Även de innehåller eteriska oljor som har bra egenskaper för din hud. Här kan du välja om du gillar de i ett fast format eller vill ha en flytande tvål med pump. 

Ansikstmasker

Sist men inte minst så vill jag tipsa om L’Occitanes ansiktsmasker som finns i miniformat. Du kan med hjälp av dem testa på olika typer av masker för olika ändamål för att hitta just din favorit. De kommer i små burkar som är perfekta att ta med på resan eller lägga ner i en goodiebag till din kompis!