Accessoarer är vad som kan kallas för “the cherry on the top”. Istället för att fokusera allt för mycket på färglada kläder idag, ska du få dyka in i färgrika accessoarer. Det betyder självklart inte tat du inte kan kombinera dina plagg i sköna färger med rätt accessoarer i förg. Det är det som gör accessoarer i förg så bra – du kan kombinera med så mycket. Så här kommer inspiration för en färgrik vardag med accessoarer och tillnbehör.

Färgglada accessoarer för en vardag med mer glädje

Färg i hemmet, i badrummet och i din garderob gör livet mycket roligare. Det är mycket roligare att välja kläder när du ska till jobbet, ut på stan eller när du ska packa den där resväskan inför semestern. Kombinera accessoarer med plagg i färg eller kör som komplettering till outfits i enkla färger.

Mer färglada accessoarer får dig att sticka ut på ett bra sätt och ger dig även mer glädje.

Även om du gillar mer stilrena ting och kläder kan du alltid ha något i färg som gör din vardag extra rolig. En klocka i lila, en sminkvästa i blandade färger eller i skogsgrön, eller ett par örhängen i blått.

Your mood – your choice ?

Accessoarer Med 5000 År Av Historia – Handväskan

Låt oss börja med det roligaste först, eller? Så klart handväskor! Vi är kvinnor trots allt och en handväska i färg är alltid ett bra val. Eller mäjligtvis ett par stycken!

Handväskor har funnits i mer än 5000 år, visste du det? Det verkar som att handväskan har haft en betydelsefull roll i kvinnans liv under en väldigt lång tid.

Lite rolig fakta är dock att den allra första handväskan inte bars av en kvinna – utan en man! Fast på den tiden såg det dessa populära accessoarer självklart inte ut som idag. I forntida Egypten använde man väskan som en accessoar för män och för att förvara pengar.

Handväskan på den tiden var också en symbol för äktenskap och många väskor hade kärlekshistorier broderade utanpå väskan.

Den första handväskan för kvinnor

Handväskan som är lik de du ser i affärerna i modern tid går ända tillbaka till 1300-talet och den första handväskan spåras tillbaka till Tyskland och kommer från Irak i form av en clutch med dekoreration av silver och guld.

Många kända kvinnor genom tiderna har stärkt handväskans betydelse. Handväskan har länge symboliserat skönhet och till och med makt. Det finns nog inte ett enda hem med kvinnor där du inte hittar en handväska.

Mellan 1500-1600-talet började kvinnorna att använda puffiga klänningar som. Den lilla clutch handväskan syntes mindre då och de större handväskorna började att tillverkas.

År 1670 – när byxor för män började att tillverkas – blev handväskan en accessoar som slutade att användas av män och användes endast av kvinnor.

Idag säger modet något annat igen. Det finns handväskor i många modeller och storlekar och männen har börjat att använda de ännu en gång. Det är dock – och kommer antagligen att alltid vara kvinnans favorit accessoar- Stora, små, stilrena, färgglada – det finns ett hav av handväskor. Men en handväska i färg är alltid något speciellt att ha hemma.