Det är aldrig för tidigare för att börja tänka på hudens ålderstecken. Ju tidigare man börjar behandla det desto bättre är det. Du kommer att tacka dig själv i framtiden om du tar tag i det redan i tidig ålder. Det låter kanske konstigt att börja använda rynkkrämer när du är i 25 årsåldern men det är verkligen så värt det! Minska ålderstecknen med serum! Jag ger här mina bästa tips på produkter och hur de bör användas. 

Minska ålderstecknen med serum 

Du vet ju hur viktigt det är att ta hand om din hud. När man är lite yngre så är det ju som sagt inte rynkor och åldrandet av huden som man tänker på. Men jag rekommenderar verkligen att du börjar tänka på det även om du fortfarande är ung.

Redan när du är ungefär 25 år så börjar huden bli slappare och rynkor bildas eftersom kroppen använder mer kollagen än den till verkar. Eftersom det är väldigt svårt att boosta kollagenet så kan du istället minska ålderstecknen med serum. 

Aktiva ingredienser i serum

Serum är toppen då de tillför både fukt och andra aktiva ingredienser som är bra för huden. Du kan såklart välja serum efter behöva då de finns olika typer beroende på vilken behandling du är ute efter. Tex kan du välja att fokuser på pigmentering eller endast återfuktning. Eller såklart ålderstecken som jag pratar om här.

Vad är det då som gör serum så bra? Jo de är uppbyggda av olika ingredienser som aktiverar och stimulerar huden på olika vis. Det innebär att du kan behandla specifika problemområden. 

Min favorit bland serum för att minska ålderstecknen

Aktiva ingredienser i serum

Jag har provat många olika serum, speciellt under de senaste åren och har hittat några jag gillar lite extra. Men precis som med alla andra hudvårdsprodukter har jag hittat en som står ut lite extra. Min absoluta favorit av alla är utan tvekan Lancome Génifique Youth Activating Concentrate. Det här är verkligen det perfekta serumet för att boosta din hud. Formulan är patenterad till 2039 och därför kan du vara helt säker på att den verkligen gör det den lovar! 

Det som gör den så bra är att den är sammansatt av 7 pre- och probiotika som aktiverar cellomsättningen. Det medför att huden ser mer ungdomlig ut och stärks. Jag upplevde att redan efter första veckans användning så hade huden mer lyster och såg mer ungdomlig ut. Jag är inte heller den enda som tycker det! En studie har visat att 7 av 10 kvinnor tycker likadant! 

Du hittar med information om att minska ålderstecken med serum här! 

Hur du bör använda serum

Minska ålderstecknen med serum genom att använda det både morgon och kväll. Det är ett perfekt sätt att väcka huden på morgonen. Rengör först ditt ansikte och applicera sedan serumet innan din dagkräm för bäst resultat. Det hjälper att hålla huden återfuktad under hela dagen.  

På kvällen när du har rengjort ansiktet applicerar du också serumet och sedan din nattkräm. Det ger huden en chans att förnyas under natten och när du vaknar på morgonen kommer du se hur den strålar!  

Det är verkligen så värt att testa serum som har god inverkan på huden och som gör att ålderstecknen minskar. Börja i tid du också är mitt tips! 

När vi ändå är inne på hälsa så rekommenderar jg att du läser min artikel om en wellnesdag med färg!