En romantisk dag i färg hör till sommaren. Känslor flödar och atmosfären är redan fylld av färgnyanser och positiva samt kärleksfulla energier. För att göra det extra speciellt kan du njuta av en sommardag där allt från din klänning till maten du väljer är färgrik och skapar ännu härligare stämning. Gör dig redo för en romantisk dag med tips för harmoni och njutning.

Förbered Med Picknick i Färg

Förbered en härlig picknick korg innan du beger dig ut för en romantisk dag med din partner. Du kan självklart också njuta av en romantisk dag på egen hand – du förtjänar all kärlek oavsett.

Ta fram ditt favoritvin eller flaska bubbel – eller kör alkoholfritt med en alkoholfri drink i färg. Lite tranbär, blandat med juice eller bubbelvatten. Eller välj jordgubbar och hallon för en härlig och frisk smak.

Förbered färgrik frukt med granatäpplen, körsbär, vindruvor, banan eller annan frukt som väcker dina smaklökar (se bilden ovanför). Ta med lite mörk choklad som ger dig glädje tack vare sin rika kakao och nyttiga ämnen. Skär upp din favorit ost och lite kex. Du kan också förbereda minibaguetter och sätt färg med sallad, tomat. gurka eller ost och marmelad i olika färger.

Välj Ditt Favoritplagg i Färg För en Perfekt Romantisk Dag

Romantisk dag - outfit

Ta på dig din favoritklänning i härlig färg som får dig att må bra. Färg som du väljer hjälper dig att komma i stämning har en effekt på ditt humör. Om du är nyfiken på hur färg påverkar dig kan du kika på den här artikeln.

Kombinera sedan din outfit med din favorit-makeup eller kör en naturlig look med en fuktgörande hudkräm. Höj stämningen ytterligare med en färgnyans på dina naglar eller ett par snygga smycken.

Det krävs inte mycket för att du ska kunna njuta av romantisk dag. Din start på dagen sätter humöret. Så ett tips är att njuta av lite härlig musik samtidigt som du gör dig redo på morgonen. Ta sedan din partners hand och njut av förberedelserna tillsammans. Dagen handlar om att bara var i nuet och av varandras sällskap.

Romantisk Läsning

Om du kör en romantisk dag på egen hand kan du ta med din favoritbok. En kärleksnovell som tar dig tillbaka i tiden som Heather Graham’s spännande triologi (på engelska), en klassiker från Jane Austen eller en bok med mer krydda från E.L. James.

Jane Austen kanske är mer för läsning på egen hand men de andra böckerna ovan är perfekta för en romantisk dag med din partner. Det tillsätter garanterat mer färg på er dag tillsammans. Njut av en härlig eftermiddag med mys och läsning, prat och skratt och avsluta kvällen med levande ljus om vädret tillåter. Du kan också ta med LED-ljus som skapar stämningen på kvällen.

Extra tips: Glöm inte att ta med en kofta ifall det skulle bli kyligt eller en extra filt som ni kan värma er under.

Denna romantiska dag är gjord för sommarens dagar eller varma vårdagar. Men mysiga höstdagar funkar också! Det är bara till att ta på lite mer kläder och korta ner dagen lite grann. Kanske är en varm choklad något som är värt att packa ner i så fall? Yum!