Smoothie

Att sätta lite extra färg på vardagen är väldigt enkelt. Och ett av de absolut bästa sätten att göra det på är genom din mat. Färgrik mat påverkar hela din kropp – det utsöndrar glädjehormon och ger dig positiv känsla . Dessutom är färgrik mat också ofta fullpackad med bra vitaminer och annat som din kropp behöver. Smoothie är en favorit för många och ett bra exempel på hur du enkelt får i dig en massa nyttiga saker!

Anledningar till att dricka en smoothie

Smoothies har mer än bara ett par positiva sidor! Det är det absolut enklaste och mest bästa sättet för dig att undvika begäret att äta något mellan måltider. 

I stället för att vända dig till onyttiga snacks som choklad så är det enkelt att svänga ihop en smoothie med massor av bär, frukt och grönsaker och ha med sig till jobbet. Det är mättande och genom naturligt fruktsocker som finns i bär och frukt så får du det där söta som du ibland kan känna att du är sugen på. 

En god smoothie hjälper också till att hålla ditt humör på en stadig nivå under dagen. Du slipper den här berg och dalbanan som man annars kan uppleva. Humöret som är på topp direkt efter att du har snackat på något och på botten bara en liten stund senare. 

Smoothies är bara en av de sakerna du kan göra för att äta mer färgrikt!

Smoothies är perfekt för att hålla dig hälsosam. Den färglada drycken kan har en poistiv invrkan på ditt skelett, ditt immunförsvar och din mage. Ha en smoothi till hands när suget efter något sött sätter in eller när du blir lite hungrig på eftermiddagen. Också en positiv boost för ditt humör.

En smoothie är att föredra framför juice 

Om du gillar att dricka juice så är det också ett bra sätt att få i dig frukt och bär men smoothies är ännu bättre. Det beror på att de håller dig mätt och ger dig ännu fler antioxidanter och bra saker. Eftersom att du i smoothies inte tar bort alla de bra sakerna från frukten och bären som t ex skalet och fruktköttet som i en juice så får du en mer komplett boost. 

Hälsosamma frukter, bär och grönsaker 

Det finns massor av andra bra hälsofördelar med smoothies. Mycket frukt, bär och grönsaker innehåller massor av fibrer som är bra för magen och hjälper dig att hålla den i form. 

Den färgglada drycken kan också hjälpa ditt skelett att hålla sig friskt. Spenat, citrusfrukter och andra gröna grönsaker innehåller kalcium och bra vitaminer som ger skelettet lite extra styrka. 

Massor av frukt och grönt kan hjälpa din kropp att renas lite extra. Så en smoothie kan fungera som en detox för din kropp. Det är verkligen en positiv sida med denna goda dryck. 

Utöver det så vet vi ju alla att grönsaker och frukt är bra för vårt immunförsvar generellt. Ju mer vi får i oss, desto bättre är det! 

Smoothies är helt rätt året om

Om du är intresserad av en lite mer hälsosam (och färgrik) vardag så är smoothies verkligen ett bra tips. Massor av fiber, vitaminter, kalcium och antioxidanter som ger dig energi. Enligt mig så funkar det lika bra att mixa ihop en smoothie på sommaren som på vintern. Och det är faktiskt ännu viktigare att få i sig allt det goda under den mörka vintern!