Smycken i färg. Nu pratar vi! Halsband, armband, örhängen, ringar, magsmycken, hårsmycken, klädsmycken – ja, listan fortsätter. Massvis med varianter och smycken i färg hjälper garanterat dig att leva ett mer färgrikt liv. Historien och smyckenas betydelse gör detta till ett perfekt ämne att ta upp idag!

Smycken För Mer Personlighet

Vad tänker du själv på när du tänker smycken? Vad är din favoritfärg och vart bär du helst dina smycken?

Precis som med andra accessoarer är smycken personliga – om inte de mest personliga – som tar fram din personlighet och berättar en story om den du är. Du kan känna att du vill ha det enkelt ena dagen och köra all in andra dagen.

Något som hjälper när du ska välja din favorit för dagen är att fråga dig själv: “Hur känner jag mig idag? Vilket humör är jag på och vad vill jag att världen ska få se av mig?” Välj färg för dagen efter humör och du kommer att stråla!

Det handlar om mer än bara komplettera din outfit. Diskret eller extragavant – allt beror på dig. No judgement here!

Smycken - symbolism och historia

Förr i Tiden

Förr i tiden användes dessa unika objekt för att visa status. Lång ifrån alla hade dem och särskilt inte de mest unika och vackra smyckena. Det är fortfarande skillnad på smycken och smycken idag och om du vill ha de mest exklusiva så är det också dyrare. Men du kan samtidigt hitta vackra smycken som inte kostar mycket heller.

Smycken användes även som accessoarer för att skydda mot livets negativa sidor. Smycken som pryder nacken finns kvar idag men var mycket tyngre på den tiden. Tänk forntida Egypten, Cleopatra, de rika i Romarriket, kungar och drottningar. Ja, smycken var något väldigt exklusivt.

Men på ett sätt så är det fortfarande lite så, inte sant? När du tar på dig ditt favoritsmycke så känner du dig alltid lite mer speciell – finare på något sätt. Så lite status ger det fortfarande om du tänker efter. Skillnaden är att det inte är status bara för andra utan det är för dig själv. Det får dig att känna dig mer vacker och att du har på dig något lite extra.

Här kan du läsa intressant fakta om smyckenas betydelse förr i tiden ?

Stilen Har Förändrats

Förr var dock smyckena inte så lätta som de är idag. De tunga krag-smyckena av guld och massiva halsbanden med glänsande stenar är inget vi ser mycket av idag. Och tack och lov för det för idag finns de i mindre och lättare varianter som inte tynger ner lika mycket.

Smycken var symboliserade också religion, politik och tro. Det ingav en känsla av makt och därför var det bara de rikaste och mest maktfulla personerna som bar dem.

Nu är det inte så mycket press när du ska köpa smycken. Dock är det aldrig fel att känna att du har ett smycke med en fin färgad sten – kanske en emerald – som du har i ditt smyckeskrin. Det är fortfarande exklusivt och vackert – något som vi kvinnor aldrig riktigt blir trötta på.