Sommaren är ju fortfarande i full gång och sminket du använder kan ju behöver anpassas lite efter säsongen. Jag själv vill inte ha något som är för tungt och som ser för sminkat ut. Det passar liksom inte riktigt in under den här årstiden tycker jag. Här nedan ger jag tips på sommarens bästa  foundations! Läs vidare och låt dig inspireras.

Sommarens bästa foundations för en look med glow

Jag vet inte vad du tycker, men jag gillar en naturlig look med mycket glow på sommaren. Det ser så fräscht ut och passar för det varmare klimatet. Vare sig du semestrar i Sverige eller utomlands så är det perfekt att ha det i åtanke.

Det är ju ofta väldigt varm just utomlands och även fuktigt så det är viktigt att du också tänker på att använda en foundation som tål svett och fuktighet och många gånger kan det vara bra att använda en lättare flytande foundation. Den sitter på plats och ger ett bra resultat utan att du blir glansig. För att sedan få till det där extra glowet så är det lätt att bara lägga på lite solpuder för att se fräsch ut.

Sommarens bästa foundation 

Jag har genom åren testat en del olika foundations men just i år så har jag hittat min absoluta favorit! Clarins Skin Illusion Foundation, Spf 15. Här är en foundation som smälter samman med huden och som ger ett riktigt fint glow helt själv utan att du behöver använda fler produkter!

Helt klart 5/5 i betyg. Hållbarheten är toppen och dessutom finns den i många olika nyanser för att passa alla hudfärger! Tack vare en smart pipett så är det också superenkelt att dosera! 

Mitt andra tips på en riktigt bra sommarfoundation är bareMinerals Original Foundation, Spf 15. Det här är en foundation i puderform men säkert en som ingen har undgått att höra om. Om du inte redan testat den så rekommenderar jag verkligen att du gör det. Resultatet är en felfri naturlig hy. En heltäckande foundation men jag lovar att resultat verkligen är naturligt! 

Sommarens bästa foundation för en fräsch look. Sommaren är i full gång och sminket behöver anpassas. Inget för tungt utan mycket glow och en naturlig look.

En klassiker 

Estée Lauders Double Wear Foundation, Spf 10 funkar alltid, oavsett årstid! Den står verkligen emot allt och är ett bra alternativ om du vill använda foundation på stranden. Även den här finns i alla tänkbara toner för att passa alla! Ett stort utbud av sommarens bästa foundations hittar du här!

Att komplettera med 

Som sagt så kan det ju vara roligt att tillföra lite extra glow för att göra looken ännu mer sommarvänlig. Eftersom det finns ett oändligt antal produkter för just det ändamålet så har jag plockat ett ett par av mina favoriter.

Ännu en gång hamnar Estée Lauder på topp här. Deras solpuder Bronz Goddess är något extra! Det ger det perfekta skimret tack vara guldpigment i den stora dosan och kommer att få ditt ansikte att se perfekt solkysst ut! 

Jag vill även slå ett slag för Guerlains Terracotta Bronzing Powder! De var först ut på marknaden med sitt solpuder på 80-talet och är än idag ett av de mest använda. Lätt att doser och räcker i evigheter då det är ordentligt pigmenterat. 

För att göra sommardagarna ännu bättre och med inslag av hälsa så kika in här.

Jag hoppas du gillar de här tipsen och har fått upp ögonen för sommarens bästa foundations.