Tänk dig att få slappna av i en solstol med en god bok! Det är verkligen semester för mig. Jag är en stor bokslukare och på sommaren älskar jag att läsa feelgood böcker. Det hör liksom sommaren till på något vis och svenska feelgoodförfattare har verkligen blommat upp under den senaste tiden. Därför har jag har valt att fokuser på dem 2020 . Här tipsar jag om några böcker du inte får missa! 

Feelgoodromaner 

Vad jag tycker är så underbart med just feelgoodromaner är att de ger just en härlig känsla när man läser dem. Man blir glad och kan oftast identifiera sig med karaktärerna. De är superlätta att komma in och är skrivna på ett lätt vis så att alla kan läsa dem! 

Feelgood romaner är fulla av värmande berättelser och har alltid ett lyckligt slut! Det behöver både du och jag och speciellt det här året när allt är lite annorlunda. 

Tips på svenska feelgoodförfattare och böcker

Frida Skybäck

Mitt första tips är Frida Skybäck. Hon har skrivit en hel del historiska romaner som jag fullkomligt älskar men nu har hon även satsat på feelgoodromaner och det har blivit succé!

Bokhandeln på Riverside Drive som kom ut 2019 har blivit en av mina absolut favoritböcker det här året. Den är så mysigt skriven och utspelar sig i en av mina favoritstäder London! 

Sen ska du heller inte missa hennes bok Bokcirkeln vid världen ände som har blivit hyllad! Den kom ut i år och den tar utan tvekan andraplatsen på min top 5 lista! 

Frida Skybäck är enloigt mig utan tvekan hamnar i samma kategori som Jojo Moyes och Liane Moriarty när det gäller feelgoodromaner. Hon tar sig an emotionellt bagage med värme och svåra livssituationer med humor precis som dem. Hon står högst upp på listan av mina favoriter bland svenska feelgoodförfattare! 

Svenska feelgoodförfattare romaner

Åsa Hallberg

Näst ut bland svenska feelgoodförfattare är Åsa Hellberg som skriver på ett mycket underhållande sätt. Hon har värmer och humor i sina böcker och skriver ofta om lite mognare kvinnor som drar ut på roliga äventyr. Mina favorit bland hennes böcker Toscana tur och retur. Två medelålders kvinnor drar iväg till italien på motorcyklar och du får följa med på deras äventyr. Det kan absolut inte bli bättre än det! Läs den! 

En annan av Åsas böcker som jag tycker att du inte ska missa är En liten värld. Här får du följa med tre kvinnor i olika åldrar som alla hamnar i en liten stad på den brittiska landsbygden. Det är svår att hitta en bok med mer feelgood känsla än denna! 

Läs här om hur du kan göra en god glass att äta medans du läser en av dessa underbara bäcker!

Svenska feelgoodförfattare – Camilla Davidsson 

Sist men inte minst så tycker jag att Camilla Davidsson och boken I Fikonträdets skugga förtjänar en plats på min lista av svenska feelgoodförfattare. Det är en helt underbar roman om en kvinna som startar ett nytt liv efter att hennes man har lämnat henne för en yngre kvinna. 

Här kan du kika in för att få lite mer inspiration men det är det inte bara svenska feelgoodförfattare på den här listan!