Ett av mina favoritsätt att sätta extra färg på min vardag är att gå på teater! Ett underbart sätt att få fokusera på det som utspelar sig framför ögonen! Jag älskar att besöka London och när jag är där så försöker jag alltid att klämma in ett besök på The Old Vic. Den här teatern är olik alla andra och firade sin 200 årsdag förra året! Verkligen något att fira.  

Historien om The Old Vic 

Som sagt så firade denna vackra teater sitt 200 årsjubileum förra året. Tänk att denna byggnad har erbjudit Londons befolkning och besökare möjligheten att se flera mästerverk på scen så länge! Dock har teatern inte alltid varit en teater utan även ett kafé och en skola.  

Komedi, tragedi och musikal

På the Old Vic erbjuder de alla typer av teaterstycken. Allt från komedit till tragedi, men även musikaler. Det som jag tycker är så fascinerande med teater är att se hur skådespelarna får  karaktärerna att komma till liv. Men även hur ett teaterstycke kan lämna mig berörd och något att funder över. Det är verkligen ett perfekt sätt att ge din vardag lite mer färg. 

Om du också är teaterintresserad och vill besöka The Old Vic så rekommenderar jag att du skriver in dig på deras lista för förhandsvisningar. Du kommer då att få ett mail fem veckor innan det är dags för ett nytt stycke att ha premiär och du har då möjligheten att köpa biljetter för endast 10 pund! Det är verkligen ett klipp. Men det gäller att du är snabb eftersom de försvinner fort!    

Kika in på The Old Vics hemsida och lär dig mer om teatern och vad de erbjuder just nu!

Min favorit på The Old Vic

Som jag nämnde har jag sett antal teatrar på The Old Vic. Jag har en favorit som jag än idag tycker är något utöver det vanliga: A flea in her ear. Det här stycket spelades under 2010 och skrevs under tidigt 1900-tal av en fransman. En komedi utan dess like och skådespelarna lyckades göra ett mycket bra jobb med karaktärerna! Jag skulle önska att jag kunde få se den en gång till! 

Är du intresserad av att läsa lite mer om andra sätt att göra ditt lite liter mer färgrikt så kika in här; https://www.lasweb.se/en-fargrik-dag-som-boostar-kreativitet/

Mer än bara en teater

The Old Vic erbjuder mer än bara teater. Kaféet/Baren Penny som ligger undangömd i källaren är öppen för dig även om du inte har en teaterbiljett. Du kan njuta av underbar ekologisk mat och dryck här. Det är en underbar stämning i baren och har du tur kommer någon av skådespelarna också och tar en bit mat här! 

Du får absolut inte missa deras surdegsbröd som de serverar till frukost. Det är bakat på plats med lokala råvaror och det smakar gudomligt! Men det bästa är nog ändå att en tredjedel av deras meny är vegansk! 

Om du som jag älskar att se ett teaterstycke och vill besöka en teater med rik historia så får du inte missa The Old Vic!